Wastafelblad composiet of natuursteen

Wastafelblad van natuursteen of composiet

Het gebruik van natuursteen is populair in de badkamer. Ook voor het wastafelmeubel kiest men vaak voor natuursteen. Het is zeer vochtbestendig en sterk en het is een natuurproduct met op elke soort en elke vierkante meter zijn specifieke zichtbare kenmerken. Toch zijn er ook enkele minder goede eigenschappen te benoemen voor hardsteen. Zo is het gevoelig voor krassen en kan het niet met elk schoonmaakmiddel worden gereinigd.

Composiet daarentegen heeft wel de voordelen van natuursteen, maar niet de nadelen ervan.

Zowel natuursteen als composiet is verkrijgbaar in veel kleuren en dessins. Er is voor elke smaak wel een variant voorhanden.

We werken voor een deel van onze collectie wastafelmeubels samen met Dominicus Natuursteen uit Westkapelle. Dit familiebedrijf is al sinds 40 jaar gespecialiseerd in natuursteen.

Wastafelblad composiet of natuursteen maken

Steenhouwerij Dominicus

Zij maken de wastafelbladen op maat voor onze wastafelmeubels, zagen er uitsparingen voor de waskommen in en werken de randen strak af, of juist met een klassiek profiel (papegaaienbek). Wat u wilt !
Foto Groeve overzicht Natuursteen blokken in groeve
Foto’s natuursteengroeve – beschikbaar gesteld door Dominicus

De uitgebreide collectie natuursteen en composiet is onderverdeeld in prijscategorieën. Hoe schaarser (of moeilijker te produceren in het geval van composiet) een bepaalde steensoort is, hoe hoger de prijs.

Diverse soorten natuursteen

Diverse soorten natuursteen – foto beschikbaar gesteld door Dominicus

Klik op Afbeeldingen-natuursteen voor de afbeeldingen van het assortiment natuursteen (afgebeeld in alfabetische volgorde).

Klik op Afbeeldingen-composiet voor de afbeeldingen van het assortiment composiet (afgebeeld in alfabetische volgorde) en de indeling van de prijscategorieën van de steensoorten.

Klik op Natuursteen-assortiment-en-prijsgroep-indeling voor de indeling in prijscategorieën voor het assortiment natuursteen.

Klik op Composiet-assortiment-en-prijsgroep-indeling voor de indeling in prijscategorieën voor het assortiment natuursteen.

Afwerking
Gepolijst = glanzend en glad oppervlak
Gezoet = mat en glad oppervlak

We denken graag met u mee over de afwerking, die bij uw badkamer interieur en uw wensen past.